sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Svinkløv badehotel - ruokaa Tanskan parhaalta kokilta

Nyt pitkän helluntaivapaan aikana ehdimme käydä yhdessä Tanskan parhaista rantahotelleista (badehotel), Svinkløv Badehotel. Paikka, joka huokui rentoa ja rauhallista menoa. Siellä mieli kyllä lepäsi. 
 
Hotellin keittiössä häärii parhaillaan Tanskan parhaaksi keväällä valittu kokki, Kenneth Hansen, joka vuonna 2010 valittiin myös Pohjoismaiden parhaaksi. Tässä hieman tunnelmakuvia niin ruoista kuin hotellistakin. 
 
 

Hotelli sijaitsee Pohjois-Tanskassa, Fjerritslevin kylässä.

Hotellissa on monia eri ruokailu- ja oleilusaleja ja niillä jokaisella on nimi sisustuksen värin mukaan. Lounas syötiin keltaisessa salissa.
 
 
 
 
 
Lounaaksi nautimme tanskalaisen lounaan leivän ja päällisen kanssa. Leivät olivat tietenkin hotellin oman leipurin tekemää.
 

Kalapihvit remouladen, maustekurkkujen ja sitruunan kera


Itsesavustettu lohi sitruunapyreellä ja ...
... salaatilla ja rapeilla ruisleivillä


Iltapäiväkahvi ja kakku nautittiin liilassa olohuoneessa. Svinkløv  on tunnettu saksanpähkinäkakustaan ja hyvää se olikin.
 
 
Päivällinen tarjottiin sinisessä ruokailuhuoneessa, josta oli näkymät merelle.
 
 
Ruokalistan ensimmäiseltä sivulta pystyi lukemaan, että alue on Stressitöntä-aluetta,  joten jos oletat ruoan tulevan nopeasti, voit lähteä kaupungille syömään. "Varaa aikaa nauttiaksesi näkymistä ja anna meille aikaa tehdä ruokanne rakastavalla huolella."
 
  

Päivälliseksi hotellissa voi valita omansa Svinkløv-menyn, Merellisen menyn ja vihreän menyn väliltä. Meny vaihtelee päivittäin tarvikeaineiden tarjonnan mukaan. Vierailupäivänä merellinen meny tarjosi seuraavaa:
 
Alkupala: Kevyesti valmistettua pikkupääkampelaa, pikkusalaatteja, tillipyrettä ja ilmavaa majoneesia
 
 
Pääruoka: Kokonaan paistettua rauskunsiipeä parsakaalilla, hevospavuilla ja täyteläisellä kastikkeella

 
Juusto: Valikoima tanskalaisia Unika juustoja, aprikooseja ja oliiveja
 
 
Jälkiruoka: Sitruunaa rapeilla suukoilla, jäätelöä ja kreemiä

 
Aamupala oli tarjolla vaaleanpunaisessa salissa ja se kruunasi olomme hotellissa. Itsetehtyjä leikkeleitä, hilloa, leipää, mysliä ja kanelikierteitä. Niillä eväillä oli hyvä lähteä jatkamaan matkaa.
 
 

 


2 kommenttia:

  1. Pikkupääkampela-annoksen ulkonäkö on hieno! Ravintola/hotelli vaikuttaa muutenkin kiinnostavalta, kun siitä niin kauniisti kerrot.

    VastaaPoista
  2. Nyt tuli nälkä ja jotenkin pakottava tarve lähteä matkalle :)

    VastaaPoista