keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Pinaattinen katkarapurulla


Rakastan testata ihanalta kuulostavia reseptejä, mitä netti on täynnä. Tällä kertaa kokeilin maku.fi-sivun ohjetta pinaattisesta katkarapurullasta. Todella maukas iltapala tai vaikkapa lounas.

Taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5 dl kevytmaitoa
3 kpl munaa
150 g pinaattia (pakaste)
1/4 tl valkopippuria
Täyte
200 g tuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
4 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
500 g katkarapuja (pakaste)
 
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Valmista taikina. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Vatkaa joukkoon puolet maidosta. Kun seos on tasaista, lisää loppu maito, munat ja sulatettu pinaatti. Mausta seos pippurilla.
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina pannulle. Paista 200 asteessa 20 - 30 minuuttia, kunnes pinta on tasaisesti ja kauniisti ruskistunut.
Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon tilli tai ruohosipuli, sitruunamehu, sokeri, suola ja pippuri. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle. Lisää päälle sulatetut ja talouspaperilla kuiviksi painellut katkaravut. Kääri levy kääretortun tapaan rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta katkarapukäärö jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Leikkaa katkarapurulla viipaleiksi ja tarjoa ranskankerman ja hyvän vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti