perjantai 17. toukokuuta 2013

Pad thai - thaimaalainen pikaruoka


Yksi Tanskan varmasti suosituimmista ruokaohjelmista on Spise med Price, eli Pricen veljekset, jotka tekevät ruokaa. Se näkyy ymmärrykseni mukaan myös Ylen FST 5:lla.

Yksi jaksoista käsitteli thairuokaa, joten varsinkin sitä jaksoa tuli katsottua sillä silmällä, josko sieltä löytyisi jokunen uusi resepti. Ja löytyihän sieltä, tämä maukas ja tulinen Pad Thai. Todellinen pikaruoka, jota ei tarvitse edes hakea ravintolasta.

Ohjeessa voi olla erikoisempiakin thaitarvikkeita, mutta kyllä ateriasta saa maistuvan, vaikka kaikkea ei käytäkään.

Ohje 4 henkilölle:

n. 150g keitettyjä riisinuudeleita henkilöä kohti
öljyä paistamiseen
1 tl hienoksi leikattua galangaa (en käyttänyt tällä kertaa)
2-4 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl hienoksi leikattua valkosipulia
1 hienoksi leikattu chili (siemeniä mukaan maun mukaan)
1 rkl chiliöljyä (en käyttänyt tällä kertaa)
7-10 tiikerirapuja henkilöä kohti
3-4 rkl soijakastiketta
3-4 rkl kalakastiketta
2tl tamarind-pastaa (en käyttänyt tällä kertaa)
6 rkl raakoja maapähkinöitä, pilkottuna ja pannulla paahdettuna
(käytin cashew-pähkinöitä)
1 rasia pavunituja
3-4 dl palmusiirappia (käytin normaalia siirappia)
1-2 nippua kevätsipuleita pieneksi leikattuna
1 kananmuna henkilöä kohti

Leikkaa ja paloittele kaikki ennen kuin aloitat mitään muuta - ja lopuksi riisinuudeleiden päälle kaadetaan kiehuva vesi. Ne kypsyvät muuta ateriaa valmistettaessa.
Paista valkosipulit, (galanga), inkivääri ja chili kuumassa öljyssä. Lisää ravut ja paista niitä 1-2 minuuttia. (Lisää tamarind-pasta).
Vedä ruoka wokissa sivuuna ja lisää kananmunat keskellä paistumaan. Muista sekoitella, jotta ateriaan kehittyy kananmunan paloja.
Lisää keitetyt nuudelit. Sitten soija, kalakastike, chiliöljy, (palmu)siirappia ja idut. Muista sekoitella nopeasti kokoajan, jotta säilytät ainesten tuoreuden.
Lisää lopuksi leikatut kevätsipulit ja tarjoile pähkinöiden kanssa.

Jos kielitaito riittää, tai haluat muuten vaan nähdä miten ruoka tehdään, pääseet jaksoon tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti