Sopiva piiras perjantai tai lauantai-illan iltapalaksi.
1 annos piirakkataikinaa
Täyte:
voita
3 isoa herkkusientä
2 kevätsipulia
½ parsakaali
kourallinen kirsikkatomaatteja
Päälle:
2 dl creme fraichea
3 kananmunaa
3-4 dl maitoa
2dl emmental juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Paista pilkotut kevätsipulit voissa herkkusieniviipaleiden kanssa. Keitä parsakaali melkein kypsäksi ja pilko sopiviksi paloiksi. Leikka tomaatit kolmeenosaan.
Lisää täyteet piirakkataikinan päälle.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sille. Sekoita päällyste ja lisää piirakan päälle. Paistan uunin keskiosassa 175 asteessa kunnes pinta on ruskea ja seos hyytynyt.
Ihana piirakka ja creme fraiche sopii piirakoihin hyvin.
VastaaPoista