keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Osso buco


 


Tällä reseptillä tuli maukas osso buco, jota päätin yksi talvipäivä koittaa ensimmäistä kertaa. Resepti tehty Ruutukokki kirjaa mukaillen:


1 kg vasikan potkaa
Leivittämiseen:
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Paistamiseen:
2-3rkl voita
Pataan:
1 sipuli
1 purjosipuli
2 porkkanaa
2 dl lihalientä
1 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
timjamia
laakerinlehti
persiljaa
basilikaa

Gremolata:
1 valkosipulin kynsi
1/2 luomu sitruunan raastettu kuori
1 nippu persiljaa

Valmistusohjeet
Leivitä potka-viipaleet vehnäjauhoissa, joihin on lisätty suola ja pippuri. Paista kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi voissa padassa. Pilko porkkanat, purjo ja sipulit pieniksi kuutioiksi ja paista niitä voissa toisessa pannussa. Lisää kasvikset pataan. 

Lisää lihaliemi joukkoon tomaattien kanssa. Mausta pata valkosipulilla, timjamilla, laakerinlehdillä ja persiljalla. Lisää lopuksi oregano ja rosmariini.
 
 
Anna hautua hyvin miedolla lämmöllä 2-2½ tuntia.
Valmista gremolata: Raasta sitruunan kuori, silppua valkosipuli ja persilja ja sekoita keskenään, ripottele se pataan juuri ennen tarjoilua.
 
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa, jossa on reilusti voita. Osso bucon lisukkeeksi sopii myös pasta tai risotto.
 
buon appetito!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti