2 kpl karitsanpaisteja (tansk. lammeculotte 1kpl n. 250g)
3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia
suolaa ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
½ dl vettä
Viillä paistin rasvapuolelle ristikko, hiero suolaa ja pippuria viiltoihin. Leikkaa valkosipulit ja rosmariinit pieniksi. Tee veitsellä syviä "taskuja" ja painele valkosipulit ja rosmariinit niihin. Lorauta oliiviöljy paistien päälle. Laita paistit valmiiksi uuninkestävään astiaan ja anna marinoitua jääkaapissa n. 4 tuntia.
Kaada nesteet astiaan ja anna paistua 10min 225 asteessa. Laske lämpöä 180 asteeseen ja anna paistua vielä 20-25 minuuttia tai niin kauan kunnes paistin lämpötila on 65 astetta. Ota paistit ulos uunista, kaada neste kattilaan ja peitä paistit alumiinifoliolla ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
Tee sillävälin kastike.
paistin neste
suurustetta
2,5dl kermaa
tuoretta rosmariinia
suolaa ja pippuria
Kuumenna neste ja lisää suuruste. Lisää kerma ja mausteet, tarkista maku.
Kauden vihannekset
uusia perunoita
kevätsipulia
vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Keitä perunat juuri kypsiksi, anna viiletä ja leikkaa paloiksi. Pese kevätsipuli ja parsa ja leikkaa ne sopiviksi paloiksi. Paista perunat, kevätsipuli ja parsa runsaassa oliiviöljyssä n. 5 minuuttia.
Kesäsalaatti
lehtisalaattia
kurkkua
kirsikkatomaattia
retiisiä
suolapähkinöitä
Pese ainekset pähkinöitä lukuunottamatta, pilko ne sopivan kokoisiksi ja laita ne kulhoon ja sekoita. Koristele suolapähkinöillä ja retiisillä.
Tarjoile
VELBEKOMME!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti