Iltapalaksi sopiva piiras. Ohjeen olen lainannut Myllyn parhailta, jota on muutettu hieman omaan makuuni sopivaksi.
Ohje:
1 pkt valmista piirakkapohjaa
Täyte
1 pkt herkkusieniä
3 sipulia
ruokaöljyä
3 dl maitoa
3 munaa
200 g sulatejuustoa
suolaa ja pippuria
rosmariinia ja timjamia
pieni pala vuohenjuustoa
2 tomaattia
Laita valmis pohja odottamaan piirasvuokaan täytteen valmistumista.
Paista viipaloituja herkkusieniä hetki omassa liemessään. Lisää öljy ja suikaloitu sipuli ja kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla, ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon yrtit.
Paloittele vuohenjuusto ja viipaloi tomaatit. Vatkaa munien rakenne sekaisin. Vispilöi joukkoon maito ja sulatejuusto. Levitä sienisipuliseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Ravistele kevyesti. Lisää vuohenjuusto palat ja tomaatti viipaleet.
Kypsennä ensin 225-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Vähennä sen jälkeen lämpö 180-200-asteeseen ja nosta ritilä uunin keskiosaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt. Kokeile veitsen kärjellä keskeltä. Anna piirakan jäähtyä hetki, ennen nostamista puulaudalle ja leikkaamista paloiksi.
Ohje:
1 pkt valmista piirakkapohjaa
Täyte
1 pkt herkkusieniä
3 sipulia
ruokaöljyä
3 dl maitoa
3 munaa
200 g sulatejuustoa
suolaa ja pippuria
rosmariinia ja timjamia
pieni pala vuohenjuustoa
2 tomaattia
Laita valmis pohja odottamaan piirasvuokaan täytteen valmistumista.
Paista viipaloituja herkkusieniä hetki omassa liemessään. Lisää öljy ja suikaloitu sipuli ja kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla, ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon yrtit.
Paloittele vuohenjuusto ja viipaloi tomaatit. Vatkaa munien rakenne sekaisin. Vispilöi joukkoon maito ja sulatejuusto. Levitä sienisipuliseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Ravistele kevyesti. Lisää vuohenjuusto palat ja tomaatti viipaleet.
Kypsennä ensin 225-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Vähennä sen jälkeen lämpö 180-200-asteeseen ja nosta ritilä uunin keskiosaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt. Kokeile veitsen kärjellä keskeltä. Anna piirakan jäähtyä hetki, ennen nostamista puulaudalle ja leikkaamista paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti