Tässä taas tanskalaisen kondiittorin Mette Blomsterbergin ohje. Todella ihana jälkiruoka. Sopii uuden vuoden tarjottaviin.
4 annosta
100 g hyvää tummaa suklaata
100 g voita
50 g sokeria
40 g jauhoja
100 g munankeltuaisia
50 g munanvalkuaisia
+hieman neutraalia öljyä vuokien voitelemiseen
100 g hyvää tummaa suklaata
100 g voita
50 g sokeria
40 g jauhoja
100 g munankeltuaisia
50 g munanvalkuaisia
+hieman neutraalia öljyä vuokien voitelemiseen
Sulata suklaa, sokeri ja voi kulhossa vesihauteen päällä. Anna sen juuri sulaa, se ei saa päästä liian kuumaksi. Siivilöi jauhot sekaan, ja sekoita hyvin. Lisää munan keltuaiset ja valkuaiset, sekoita hyvin.
Voitele 4 muffinssivuokaa (mieluiten alumiiniset, 6cm halkaisija, 4cm korkeat). Leikkaa leivinpaperista pohja ja reunat vuokiin.
Lisää taikina voideltuihin ja leivinpaperilla vuorattuihin vuokiin. Täytetyt vuoat säilytetään kelmulla peitettynä jääkaapissa paistamiseen asti. paista ne vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin ne ovat juuri paistettuja ja vielä hieman lämpimiä.
Paista 200 asteessa 9-11 minuuttia, kunnes pinta on kimmoisa. Huomaa että kakun tulee olla raaka ja löysä keskeltä. Viilennä vuoat hieman ja irrota kakut vuoista.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti