maanantai 28. toukokuuta 2012

Naudanfile grillissä


Nyt on helluntaita juhlittu ihanan ilman voimin, täällä on vielä tänään pyhäpäivä, joten ulkona on peuhattu ja grillattu monta päivää peräkkäin.

n. 1,2 kg naudanfile
reilusti valkosipulia
reilusti tuoretta rosmariinia  
suolaa ja pippuria

Tee pieniä viiltoja lihan rasvapintaan ja hiero puristetut valkosipulit, rosmariinit ja suola ja pippuri. 

Laita grilli päälle ja ota liha samaan aikaan huoneenlämpöön. Kun grilli on valmis paista epäsuoralla lämmöllä (hiilet sivulla) n. 1 tunti tai kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta.

Anna fileen vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Asun itse Aarhusissa, mutta nyt olen ollut Suomessa helmikuusta lähtien puolen vuoden työpestillä. Ihanasta lihakimpaleetasi tuli mieleeni:

    Asia jota kovasti kaipaan Tanskassa on mahdollisuus saada kunnon lihapaloja kaupasta, ja halvalla. Helsingissä ruuan hinta on nykyään pilviä hipova eikä lihatiskeiltäkään tunnu saavan hyvää laatua.

    Tanskassa kaipaan aina suomalaisia kalatiskejä, ja Tanskaan muuttaessani ruuan hinta oli Suomessa Tanskaa halvempi. Nyt kaipailen Tanskaan lihatiskien äärelle ja halpojen hintojen pariin :)

    VastaaPoista
  2. Aivan Massi, täällä ei saa läskitöntä lihaa, vaikka eikö se ole juuri se mikä tuo makua lihaan. :) Täällä on todella lihakauppoja, kunnon lihamestareita joka kaupungissa ja kylässä, ja ihan luomuakin löytyy. Kalatiskit löytyy vain oikeastaan (mitä itse olen huomannut) vain länsirannikolta.

    VastaaPoista