perjantai 14. maaliskuuta 2014

Täysjyvävehnäleipä hampurilaisiin

Hampurilaisiin tai vaikka normaaliin ranskanleipään sopiva taikina, täynnä vehnänjyviä ja kuituja!


7 dl vettä
50 g hiivaa
4 rkl öljyä
2 tl suolaa
5 dl täysjyvävehnäjauhoja 
n. 11 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna voiteluun 
seesaminsiemeniä (hampurilaisiin)

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää öljy ja suola. Lisää jauhot ja anna nousta noin tunnin. Muotoile joko 2 suurta leipää tai monta pientä hampurilaissämpylää ja anna nousta vielä 30 min. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle joko seesaminsiemeniä tai täysjyvävehnäjauhoja. Paista 220 asteessa; hampurilaissämpylöitä 12-15 minuuttia ja leipiä n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti