lauantai 11. tammikuuta 2014

Sunnuntaipaisti


Joulun jälkeen on taas kiva palata normaalin ruoan pariin. Sunnuntaipaisti on meillä melkein perinne ja suunnilleen saman kaavan mukaan. Mikäs siinä, sillä se valmistuu helposti ja itsekseen. 

Naudan paisti
Voita
1 sipuli
2 porkkanaa
1 palsternakka 
6 katajanmarjaa
2 oksaa rosmariinia 
Muutama mustapippuri
Vettä
1 lihaliemikuutio

Ruskista paisti padassa reilussa voissa ja lisää isoiksi paloiksi leikatut juurekset. Murenna katajanmarjat ja lisää mustapippurien ja rosmariinin kanssa pataan. 

Nosta liha juuresten yläpuolelle ja lisää vettä (ja liemikuutio) niin että juurekset peittyvät. Lisää vettä tarpeen mukaan haihtumisen aikana. Anna hautua 2-3h kunnes liha on mureaa ja leikkaa paloiksi.  

Tee liemestä kastike lisäämällä punaviiniä tai kermaa. Tarjoa uunijuuresten tai muusin kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti