keskiviikko 20. maaliskuuta 2013
Lakritsilammas
Löysin tämän ohjeen Lakrids by Johan Bülowin reseptitarjonnasta. Johan Bülow tekee kaikkea lakritsiin liittyvää; tietenkin peruslakritsia, mutta myös lakritsisiirappia, lakritsiolutta ja erikuorrutteisia lakritseja ym. Hänen tuotteitaan voi ostaa ainakin Kööpenhaminan lentokentältä omasta myymälästä. Itse lakritsin suuren ystävänä olen hulluna hänen valikoimaansa.
1 lampaanviulu (mahdollisesti ilman luuta)
3 tl Raw Liquorice Powder
5 rkl Sweet Liquorice Syrup tai Salty Liquorice Syrup -siirappia
Paljon tuoretta, silputtua rosmariinia
3 paksua valkosipulinkynttä
Suolaa ja pippuria
Viillä pieniä viiltoja lampanviulun pintaan/pintarasvaan ja hiero viiltoihin lakritsipulveri, valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri. Anna lampaanviulun vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen ja lisää 5 rkl lakritsisiirappia lampaanviulun päälle (se sulaa lampaan sivuille). Aseta lampaanviulu uuninkestävään astiaan ja aseta lämpimään uuniin , kaada hieman vettä astiaan (tai puna/valkoviinin loput) ja paista n. 1½ tuntia, koosta riippuen. Sopivin väliajoin on hyvä kaataa sulanutta lakritsilientä astianpohjalta lampaanviulun päälle.
Käytä paistomittaria, joten näet helposti koska liha on paistunut sopivasti. Liha on rosaa kun keskilämpötila on 65 astetta ja kypsä 70 asteisena.
Lisukkeeksi meillä sopi ainakin hasselbackan perunat, kreikkalainen salaatti ja tzatziki.
Suosittelen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oli joskus aika, jolloin ärsytti makeisten ja suolaisten raaka-aineiden yhdistely. Enää ei - joten lakritsi ja lammas ei saanut minua kävelemään seiniä pitkin :D.
VastaaPoistaArvaan, että oli maukasta viimeisen päälle. Kuka valmistaa sitä 'lakritsi puuteria' ?
Hyvää jatkoa Pääsiäiseen!
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Aivan, makeiden makujen vivahde suolaisissa ruoissa jakaa mielipiteet, mutta mielestäni se tuo lisää syvyyttä ateriaan. Parhaillaan olemme syöneet lampaankaretta tällä samalla marinadilla ja siihen kyytipojaksi tein liemestä kermaisan lakritsikastikkeen.
VastaaPoistaEn tunne kuin tämän Johan Bulowin joka tekee lakritsipuuteria mutta itse rakastin lakritsijuuresta jauhetta. Hyvää pääsiäistä, jota vielä tänään ehditään viettämään! :)
VastaaPoista