sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Tanskalainen kesäjälkiruoka

Olen huomannut että Tanskassa ruokailu keskittyy enimmäkseen yhdessäoloon. Olitpa sitten vieras, tai sinulle on tulossa vieraita on vieraana aina kohteliasta kysyä jos voi tuoda jotain, tai jos voi jollain tavalla osallistua illan ruokailuun. Isännät sitten tietenkin itse päättävät, saako vieras tuoda jotain vai hoitaako isäntä kokoillan tarjoilut.


Vaikkei vieras tuo mitään on myös kohteliasta kysyä illan aikana jos ruoanlaitossa voi auttaa. Joskus voidaan myös kutsua vieraita ja jo silloin kertoa että ruokaa tehdään yhdessä vieraiden kanssa. Eli tehden ruokaa ja maistellen ruokajuomaa. Silloin ei tarvitse pääruoanlaittajan yksin oleilla keittiössä. 


Ruoka on yleensä yksinkertaista, mikä ei kuitenkaan tarkoita että se olisi mautonta. Mutta hyvää ruokaa ilman sen kummempia kommervenkkejä. Kun ruoanlaittoon ei käytetä koko päivää ja iltaa jää aikaa  hyggeen mukavaan yhdessäoloon.


Tässä yksi esimerkki. Kesäinen jälkiruoka; mansikoita,
kermaa (ei vispattuna), maitoa ja sokeria. 





Täytyy kyllä sanoa, että en itse ole vielä päässyt tämän makuun.
Vaan jos minä tarjoan mansikat, tulee ne tarjota kermavaahdon kanssa.


Makunsa kullakin.

1 kommentti:

  1. Voisin hyvin kuvitella asuvani Tanskassa kertomasi perusteella :D

    Yksinkertainen herkku. Pidän mielessäni - tulen loppukuusta tutkimasmatkalla Tanskaan, pitkästä aikaa!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista