sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Lauantai-illan pizzat

Kun lauantai-illalla väkeä on paljon kylässä ja kun suurin
osa vieraista on lapsia, on pizza oiva valinta tarjottavaksi.

Tässä ohjeet yhteen pellilliseen pizzaa.

Pizzapohja (mukaillen Myllyn Paras-ohjetta):
1/3 osaa hiivaa
1½ dl vettä
½ tl suolaa
2rkl öljyä
durum- ja vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durum- ja vehnäjauhot. En käytä mittaa vaan katson miten taikina kehittyy, mutta yritän laittaa molempia jauhoja saman verran.
Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso uunipellillinen. Kohota pohja ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi, 12-15 min


Tomaattikastike:
1 pieni purkki tomaattipyrettä
2 valkosipulin kynttä
½ dl maitoa
oreganoa
suolaa & pippuria

sekoita ainekset ja anna vetäytyä jääkaapissa sen aikaan kun valmistat täytteet.


Kasvispizzan täytteet:
tomaattikastike, tuoreherkkusieni, mustat oliivit,
ananas, mozzarella juusto, sinihomejuusto


Kinkkupizzan täytteet:
tomaattikastike, kinkkusuikale, tölkkiherkkusieni,
ananas, sinihomejuusto, emmentaljuusto



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti