keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kasvissosekeitto


1 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl meiramia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 perunaa
2 porkkanaa
1½ l kasvislientä
300 g parsakaalia tai kukkakaalia
1 pussi pakasteherneitä
suolaa ja pippuria
200 g sulatejuustoa
 

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä curryn ja meiramin kera. Kuutioi kuorittu peruna ja porkkana ja lisää kattilaan. Kaada kattilaan sen verran kasvislientä, että perunat ja porkkanat peittyvät ja keitä niitä hetki. Lisää kattilaan pilkottu kukkakaali/parsakaali ja herneet. Lisää myös kasvislientä, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.
 
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sulatejuusto. Sekoittele lämpimällä liedellä kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
(Resepti on muokattu Ruokalan Vihreästä sosekeitosta)
 
Tarjoile tuoreen leivän kanssa.






maanantai 30. heinäkuuta 2012

Jauhelihalasagne



10-12 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
1 rkl öljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1½ tl timjamia
1½ tl basilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Juustokastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
n. 7 dl maitoa
3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta


Jauhelihakastike: Paista sipulit pehmeäksi pannulla ja laita lautaselle odottamaan. Ruskista jauheliha. Kun liha on kypsää, lisää sipulit, lihaliemikuutio, tomaattimurska ja anna hautua 20 minuuttia. Mieluusti niin kauan kunnes liika neste on haihtunut pois. Lisää yrtit sekä suola ja mustapippuri.

Valkokastike: Sulata voi ja lisää jauhot. Sekoita miedolla lämmöllä massaksi ja lisää maito vähitellen. Sekoita kokoajan jottei kastike pala pohjaan. Anna hautua 5 minuuttia. Lisää mausteet ja juusto.

Voitele vuoka ja laita jauhelihakastiketta alimmaiseksi. Lisää sen päälle juustokastike ja lasagnelevyt ja jatka jauhelihakastikkeella. Jatka samaan malliin kunnes ylimmäisenä on juustokastiketta. Ripota pinnalle juustoraastetta.

Paista lasagne 215 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kardemumma letut



Päätin kokeilla jos SLY-paketista saamastani tiskirätin lettuohjeesta tulee oikeita letuja. Ja niinhän niistä tuli, ihania kardemummaisia lettuja!


Lettujen päälle tein pakastemansikoista sosetta ja pyöräytin yhden pallon vanilja jäätelöä.

Tässä vielä koko komeus maustettuna Slylta saamillani lakristihipuilla.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Sly 19 heinäkuu



Tänään Sly kierroksen 19 viimeinen paketti tupsahti postista minulle. Parhaillaan pääsen nauttimaan Suomen ihanasta kesästä, joten kyllä Posti-Patella postin kuljetus kulkee. Aina se löytää perille.

Paketista löytyi:

- vaniljakastikejauhepussi
- lakritsirouhetta
- alumiinivuokia
- inkivääriä
- neilikkaa
- pomeranssia
- kanelia
- varrastikkuja
- tiskirätti
- 2 salmiakkitikkaria
- neljä erilaista ohjetta kesän yllätysvieraille

Kiitos Slyni, Laura sokerihiiren kodista. Sinun paketteja on kiva ollut vastaanottaa ja reseptejä testailla.

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Thaimaalainen kana-cashewpähkinäkastike


Alkoi sää olla melkein Thaimaan tasoa tässä yksi päivä, joten tällainen tulinen kana-cashewpähkinä sopi lämpimään ilmaan. Ohjeeseen lisäsin tällä kertaa 150g herkkusieniä ja lisäsin ne muiden kasvisten mukana. Nam. Onneksi SLY-paketista löytyi cashewpähkinöïtä.

perjantai 15. kesäkuuta 2012

Sly 19, palkinto paketti


Postista tupahti ihana palkintopaketti. Sain sen kerättyäni porkkanaruusuja,  joita olen saanut Salainen leivontaystävä ringissä. Kiitos Saga ihanista tuotteista!

Paketti sisälsi leivinpaperia, servettejä ja nonparellejä.

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tiramisu


Tässä Slyn ohjeella tekemäni tiramisu. Se oli ollut suunnitteilla jo viikon, joten ainekset ja resepti tuli kuin tilauksesta. Kohta maistelemaan sitä, ja mitä olen tehdessä maistellut, on maku taivaallinen!



Ohje 8 annokseen:

2½ dl espressoa
½ dl viiniä (marsala)
5 kpl munaa
1 dl sokeria
500 g mascarponejuustoa
200 g lady fingers keksejä
pinnalle kaakaojauhetta
Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.

Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.

Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset.

Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.