Kokeilin ensimmäistä kertaa leipoa tanskalaisia pikkuleipiä, jotka nimensä mukaan ovat saaneet vaikutteita Suomesta. Tai niin ainakin luulisi. En ainakaan ihan samanlaisia pikkuleipiä tunne Suomesta, mutta se marsipaanin puuttuminen on ainakin epätanskalaista. Nämä ovat kerrassaan suussasulavia ja kylläkin muistuttavat joitakin suomalaisia pikkuleipiä.
Ohjeen poimin Tanskan dansukkerin sivuilta mutta lisäsin vaniljaa, se antoi ihanaa lisämakua.
4½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
200 g voita
munanvalkuaista
raesokeria
mantelihaketta
Sekoita jauhot, sokeri ja voi taikinaksi. Pyörittele taikinasta sormenpaksuisia tikkuja, jotka leikataan 4-5 cm pitkiksi pätkiksi. Voitele osat valkuaisella ja ripottele päälle raesokeria ja mantelihaketta. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 min ja anna jäähtyä ritilän päällä. Säilytä kuivassa ilmatiiviissä kulhossa.
Pikainen kommentti....onneksi olkoon pienokaisesta !
VastaaPoistaNappaan pari pikkuleipää mukaani....nämä ovat aina ihania !
Kaunista tunnelmaa lähestyvään Jouluun!
Kiitos paljon ja erittäin hyvää joulua myös hiirenkoloon!
Poista