Saimme vieraita Suomesta ja tietenkin oli pakko näyttää jotain paikallista. Ajelimme tunnin Tanskan länsirannikolle josta löytyy tuulta, aaltoja ja kalaa.
Nämä ihanat kuvat on Søndervigstä, tanskalaisten suuresta kesälomapaikasta. Siellä on kesämökkejä kaislakatoilla vierivieressä hiekkadyynien seassa.
Søndervigstä matka jatkui lounaalle Hvide Sandeen, joka sijaitsee Ringkøbing vuonon ja Länsimeren välissä kapealla salmella, joten siellä käy raikas tuuli. Valitsimme lounaspaikaksi paikallisen kalansavustamon, jossa on sekä myymälä että ravintola samassa.
Ensin katsastimme myymälän tarjonnan, mikä oli huokea, kaikkea mitä Länsimerestä ja vuonosta löytyy:
|
Savustettua lohta erimausteisina, savustettua makrillia, savustettua silliä... |
|
Punakampelaa ja muita sen sukulaiskaloja |
|
Ankeriasta, tiikerirapuja, kuningasrapuja, kampasimpukoita, keisarihummereita... |
|
Myynnissä oli paikallisia panimoiden oluita ja ulkomaalaisia viinejä |
Sisällä ravintolassa meitä odotti runsas kalabuffet täynnä paikallisia erikoisuuksia.
|
Kuningasankeriasta, kylmäsavustettua lohta, tonnikalamoussea... |
|
Savustettua makrillia, piikkihaita, kummeliturskaa... |
|
Savustettua lohta, lohimoussea... |
|
Maustesilliä, currysilliä, turskanmätiä... |
Ruokalistalta löytyi tämä iki-ihana Stjerneskud, eli paahtoleivällä on yksi paneroitu ja paistettu punakampelafile, sekä yksi paneroimaton punakampela file sekä reilusti katkarapuja, mätiä, parsaa ja thousand island kastiketta. Sillä kyllä nälkä lähtee.Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti