lauantai 28. tammikuuta 2012

Thaimaalainen kana-cashewpähkinäkastike - Phat Met Mamuang


Tämä ruoka tuo vedenkielelle jos tykkää maukkaasta ruoasta sen olematta kuitenkaan liian tulinen. Joka haarukallisella suu täyttyy erilaisilla mak¨-elämyksillä; makea paprika, rapea cashewpähkinä, pehmeä kana ja mieto chili.


4dl öljyä
500 g kananfilettä
150 g cashewpähkinöitä
100 g / 5 kevätsipulia
1 keltasipuli
2½ paprikaa

½-1 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
4 rkl osterikastiketta
2 rkl sokeria
4 rkl mustaa chilitahnaa


Paloittele kana.


 Leikkaa paprikat, sipuli ja kevätsipuli paloiksi.


Friteeraa kananpalat öljyssä nopeasti pienissä erissä ja nosta talouspaperille valumaan. Paista sen jälkeen cashewpähkinät vaaleanruskeiksi ja nosta myös ne talouspaperille valumaan.


Sekoita soijakastike, osterikastike, sokeri ja chilitahna kastikkeeksi keskenään. Lisää öljy wokkipannuun ja lämmitä se keksilämpöiseksi. Lisää kastikeainekset ja anna kiehahtaa.



Lisää kasvikset ja anna niiden juuri pehmetä. Lisää friteeratut kananpalat ja cashewpähkinät ja sekoita niitä 2-3 minuuuttia.


Tarjoile jasminriisin kera.
(resepti thairuokakurssilta)

5 kommenttia:

  1. Pelastit päiväni ! Herkulliselta näyttää ja säästyin mietinnältä, mitä söisi ruuaksi. - Jälkiruokia ei tarvitse miettiä laisinkaan. :D

    VastaaPoista
  2. Kanapalat siis vain paistetaan vai pitääkö friteerata?

    VastaaPoista
  3. hei, ne voi kyllä vain paistaa. :)

    VastaaPoista
  4. Pitiähän tätä kokeilla ja todella herkullista oli.

    VastaaPoista