Nyt pitkän helluntaivapaan aikana ehdimme käydä yhdessä Tanskan parhaista rantahotelleista (badehotel), Svinkløv Badehotel. Paikka, joka huokui rentoa ja rauhallista menoa. Siellä mieli kyllä lepäsi.
Hotellin keittiössä häärii parhaillaan Tanskan parhaaksi keväällä valittu kokki, Kenneth Hansen, joka vuonna 2010 valittiin myös Pohjoismaiden parhaaksi. Tässä hieman tunnelmakuvia niin ruoista kuin hotellistakin.
Hotellissa on monia eri ruokailu- ja oleilusaleja ja niillä jokaisella on nimi sisustuksen värin mukaan. Lounas syötiin keltaisessa salissa.
Lounaaksi nautimme tanskalaisen lounaan leivän ja päällisen kanssa. Leivät olivat tietenkin hotellin oman leipurin tekemää.
Pääruoka: Kokonaan paistettua rauskunsiipeä parsakaalilla, hevospavuilla ja täyteläisellä kastikkeella
Jälkiruoka: Sitruunaa rapeilla suukoilla, jäätelöä ja kreemiä
Kalapihvit remouladen, maustekurkkujen ja sitruunan kera |
Itsesavustettu lohi sitruunapyreellä ja ... |
... salaatilla ja rapeilla ruisleivillä |
Iltapäiväkahvi ja kakku nautittiin liilassa olohuoneessa. Svinkløv on tunnettu saksanpähkinäkakustaan ja hyvää se olikin.
Päivällinen tarjottiin sinisessä ruokailuhuoneessa, josta oli näkymät merelle.
Ruokalistan ensimmäiseltä sivulta pystyi lukemaan, että alue on Stressitöntä-aluetta, joten jos oletat ruoan tulevan nopeasti, voit lähteä kaupungille syömään. "Varaa aikaa nauttiaksesi näkymistä ja anna meille aikaa tehdä ruokanne rakastavalla huolella."
Päivälliseksi hotellissa voi valita omansa Svinkløv-menyn, Merellisen menyn ja vihreän menyn väliltä. Meny vaihtelee päivittäin tarvikeaineiden tarjonnan mukaan. Vierailupäivänä merellinen meny tarjosi seuraavaa:
Alkupala: Kevyesti valmistettua pikkupääkampelaa, pikkusalaatteja, tillipyrettä ja ilmavaa majoneesia
Juusto: Valikoima tanskalaisia Unika juustoja, aprikooseja ja oliiveja
Jälkiruoka: Sitruunaa rapeilla suukoilla, jäätelöä ja kreemiä
Aamupala oli tarjolla vaaleanpunaisessa salissa ja se kruunasi olomme hotellissa. Itsetehtyjä leikkeleitä, hilloa, leipää, mysliä ja kanelikierteitä. Niillä eväillä oli hyvä lähteä jatkamaan matkaa.
Pikkupääkampela-annoksen ulkonäkö on hieno! Ravintola/hotelli vaikuttaa muutenkin kiinnostavalta, kun siitä niin kauniisti kerrot.
VastaaPoistaNyt tuli nälkä ja jotenkin pakottava tarve lähteä matkalle :)
VastaaPoista