sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Paistettu piikkikampela


Kierreltyämme Glyngøren satamassa, ostimme mukaamme tuoretta piikkikampelaa, pighvar på dansk. Piikkikampela on erittäin arvostettu kala ja täytyy kyllä mainita että se vei jalat alta. Maku oli sanoin kuvaamaton ja kalan koostumus ihanan kiinteä. En tiedä jos sitä saa Suomesta tuoreena ostettua, mutta suosittelen ehdottomasti maistamaan!
 
Myymälä, jossa asioimme on hyvin tunnettu simpukoiden myyjä, Glyngøre Shellfish. Olen ymmärtänyt, että he vievät kuuluisia simpukoitaan ihan Espanjaan ja Ranskaan asti. Viimeksi kaupasta mukaan lähti ravunsaksia, niistä ja sataman tunnelmasta lisää vanhemmassa postauksessa.
 
Ohje:
 
Piikkikampelan fileitä
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa ja pippuria mausteeksi
 
Paista kalat kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes kalat ovat saaneet väriä, mausta ja tarjoile heti esimerkiksi hollandaise kastikkeen ja parsan kanssa.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti