maanantai 28. toukokuuta 2012

Naudanfile grillissä


Nyt on helluntaita juhlittu ihanan ilman voimin, täällä on vielä tänään pyhäpäivä, joten ulkona on peuhattu ja grillattu monta päivää peräkkäin.

n. 1,2 kg naudanfile
reilusti valkosipulia
reilusti tuoretta rosmariinia  
suolaa ja pippuria

Tee pieniä viiltoja lihan rasvapintaan ja hiero puristetut valkosipulit, rosmariinit ja suola ja pippuri. 

Laita grilli päälle ja ota liha samaan aikaan huoneenlämpöön. Kun grilli on valmis paista epäsuoralla lämmöllä (hiilet sivulla) n. 1 tunti tai kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta.

Anna fileen vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoile.

Lohiset coctailpalat



Tässä hieman esimakua coctailpaloista jotka tein käyttämällä saaristolaisleipää. Päällisenä lohitahnaa, jonka muuntelin hieman SLYni lähettämästä reseptistä.

100 g Kylmäsavulohta
120 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl ranskankermaa
1 tilli nippu
2 kevätsipulia
2 tl sinappi
1 tl hunajaa

Hienonna lohi, tilli ja kevätsipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa leipä viipaleiksi ja asettele lohiseos niiden päälle, ja leikkaa neljään osaan. Koristele tillillä tai sitruuna viipaleella. 


Makoisat palat hävisivät nopeasti pikkuisiin niinkuin isoihinkin suihin.

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Valkosipulietanat

 

1 purkki etanoita
reilusti valkosipulia
30 g pehmeää voita
nippu persiljaa
½ sitruunan mehu
suolaa
pippuria
parmesaanijuustoa



Sekoita valkosipuli, voi, persilja, sitruunan mehu, suola ja pippuri. Laita etanat etanalautaselle ja lisää voiseos etanoiden päälle.


Leikkaa perunankuorimella sopiva siivu parmesaanijuustoa ja lisää se etanoiden päälle. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes juusto on kullan keltaista. Tarjoile vaalean patongin ja kylmän valkoviinin kanssa.

Vuohenjuustoporkkanat

Vuohenjuustoa, porkkanaa ja timjamia, siinä pääaineet herkulliseen lisukkeeseen.

 

Leikkaa porkkanat reilunkokoisiksi tikuiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele tuoretta timjamia ja öljyä niiden päälle, sekoita. Lisää vuohenjuusto viipaleet ja paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto alkaa ruskistua.


torstai 24. toukokuuta 2012

Saaristolaisleipää



Sain SLYltäni ohjeen saaristolaisleipään ja myös suurimman osan tärkeistä raaka-aineista. Näin ulkomailla asuessa (vaikkakin vain Pohjoismaissa) ei ainakaan kaljamaltaita löydy kaupasta. Joten ne olivat tärkeä saada tämän onnistumiseen. Kiitos siitä vielä SLYni.

Leipä oli helppo tehdä ja yhdestä taikinasta sain 4 vuoallista leipää.

Maku: taivaallinen, voitte vain kuvitella miltä maistuu juuri uunista tullut leipä ja nokare kunnon voita, nam!

Nyt pitää vain antaa leipien vetäytyä jääkaapissa ja odotan jo innolla niiden koristelemista coctailpaloiksi.


 

maanantai 14. toukokuuta 2012

Sly 19 toukokuu


Ja tänään se saapui, ensimmäinen Sly-pakettini. Ehdin kuin ehdinkin hakea paketin postista tänään ja sieltä paljastui monta hyvää ohjetta ja niihin tarvittavia aineita. Oikein perussuomalaisia juttuja! :)

Paketti sisälsi:

kaakaojauhetta
espresso pikakahvia
vanilja-aromia
lakupaloja
3dl kaljamallasta
3dl ruisjauhoja
3dl ruisleseitä

Reseptit:

mokkaunelmille (teen varmasti, kuulostaa herkullisilta)
Saaristolaisleipä (onneksi sain nyt aineksetkin mukana, koitan varmasti)
2 eri coctailpala ohjetta

Kiva paketti kokonaisuudessaan, kiitos siitä slyni!!




maanantai 7. toukokuuta 2012

Thaimaalainen Panang naudanlihakastike


(resepti thairuokakurssilta) 

500 g naudanlihaa
pussi Panang curry pastaa
5 dl kookosmaitoa
4 kaffir lime lehteä
3 punaista chiliä
0,3 dl kalakastiketta
40 gr sokeria
2 rkl öljyä

Leikkaa liha hienoiksi suikaleiksi.

Tanskalaista entrecotea, aina paksulla rasvareunalla. (Kaupassa ei tällä kertaa ollut muuta, mutta tähän ruokaan sopii käyttää muutakin naudanlihaa)
Leikkaa kaffir lime lehdet todella ohuiksi suikaleiksi. Suikalointi onnistuu helpommin jos ensin taitat lehden kahtia. Leikkaa chili viistoiksi siivuiksi. 


Kaada öljy ja panang curry wokkiin ja paista keskilämmöllä. Lisää 2dl kookosmaitoa.  

Anna seoksen keittyä hieman.



Lisää liha ja keitä kunnes liha on mureaa. Lisää loput kookosmaidosta ja keitä. Lisää sokeri ja kalakastike. Keitä hieman lisää. Lisää kaffir lime lehdet.

Tarjoile jasminriisin kera ja lisää chiliä vahvuusmieltymysten mukaan.

 


sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vapun sokerimunkit

Vappua ei täällä vietetä, mutta munkkeja oli pakko saada.
Tein ne Ruokalan ohjeen mukaan ja niistä tuli todella hyviä. Ohje löytyy täältä.