maanantai 7. toukokuuta 2012

Thaimaalainen Panang naudanlihakastike


(resepti thairuokakurssilta) 

500 g naudanlihaa
pussi Panang curry pastaa
5 dl kookosmaitoa
4 kaffir lime lehteä
3 punaista chiliä
0,3 dl kalakastiketta
40 gr sokeria
2 rkl öljyä

Leikkaa liha hienoiksi suikaleiksi.

Tanskalaista entrecotea, aina paksulla rasvareunalla. (Kaupassa ei tällä kertaa ollut muuta, mutta tähän ruokaan sopii käyttää muutakin naudanlihaa)
Leikkaa kaffir lime lehdet todella ohuiksi suikaleiksi. Suikalointi onnistuu helpommin jos ensin taitat lehden kahtia. Leikkaa chili viistoiksi siivuiksi. 


Kaada öljy ja panang curry wokkiin ja paista keskilämmöllä. Lisää 2dl kookosmaitoa.  

Anna seoksen keittyä hieman.



Lisää liha ja keitä kunnes liha on mureaa. Lisää loput kookosmaidosta ja keitä. Lisää sokeri ja kalakastike. Keitä hieman lisää. Lisää kaffir lime lehdet.

Tarjoile jasminriisin kera ja lisää chiliä vahvuusmieltymysten mukaan.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti