maanantai 10. tammikuuta 2011

Valkosuklaavaahto

Oli aika tehdä jälkiruokaa ja valinta osui taas Mette Blomsterbergn ohjeeseen. Tällä kertaa kokeilin valkosuklaavaahtoa. Olivat kyllä hyviä, jos vaan tykkää valkosuklaasta ja vaniljasta.
Tässä ohje:
 
6 annosta
 
6 kaunista lasia
2 liivatelehteä
75g valkosuklaata
0,75 dl täysmaitoa
2 dl kananmunan valkuaisia
½ vaniljatankoa
1 rkl sokeria
n. 1½ dl kylmää kahvia
3 kpl savoiardi keksiä
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen puoleksi tunniksi. Kuumenna maito n. 75 asteiseksi. Pilko suklaa sillävälin hienoksi ja laita se suureen kulhoon. Kaada puolet lämpimästä maidosta suklaan päälle ja sekoita hyvin. Lisää loput maidosta vähitellen koko ajan sekoittaen. Purista liivatelehdet liiasta vedestä, lisää ne maitosuklaa-seokseen ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
 
Leikkaa vaniljatanko halki ja raavi siemenet veitsellä. Sekoita siemenet ja sokeri veitsellä leikkuulaudalla jotta vaniljansiemenet erottuvat toisistaan.
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Lisää 1/3 osaa vaniljavalkuaisvaahdosta maitosuklaaseen ja sekoita kunnolla. Lisää tämä seos loppuihin 2/3 osaa valkuaisvaahtoa ja sekoita varovasti yhtenäiseksi vaahdoksi.
 
 
Jaa vaahto heti laseihin. Katkaise keksit kahtia
 ja kasta ne nopeasti kahvissa. Upota keksi vaahdon alle.
 
 
Siirrä lasit heti jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi,
mieluiten seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua
raastetulla valkosuklaalla ja kesällä esim. Tuoreella kukalla.
Tällä kertaa valitsin koristeluksi suklaaspritsauskuvion.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti