maanantai 30. heinäkuuta 2012

Jauhelihalasagne



10-12 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
1 rkl öljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1½ tl timjamia
1½ tl basilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Juustokastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
n. 7 dl maitoa
3 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta


Jauhelihakastike: Paista sipulit pehmeäksi pannulla ja laita lautaselle odottamaan. Ruskista jauheliha. Kun liha on kypsää, lisää sipulit, lihaliemikuutio, tomaattimurska ja anna hautua 20 minuuttia. Mieluusti niin kauan kunnes liika neste on haihtunut pois. Lisää yrtit sekä suola ja mustapippuri.

Valkokastike: Sulata voi ja lisää jauhot. Sekoita miedolla lämmöllä massaksi ja lisää maito vähitellen. Sekoita kokoajan jottei kastike pala pohjaan. Anna hautua 5 minuuttia. Lisää mausteet ja juusto.

Voitele vuoka ja laita jauhelihakastiketta alimmaiseksi. Lisää sen päälle juustokastike ja lasagnelevyt ja jatka jauhelihakastikkeella. Jatka samaan malliin kunnes ylimmäisenä on juustokastiketta. Ripota pinnalle juustoraastetta.

Paista lasagne 215 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Minä pidän lasagnesta, siihen saa vaihtelua pilvin pimeis, jos perusmuodot kyllästyttäisivät. Voi vaihtaa makua, väriä...zehdä suureen vuokaan monelle/moneksi päiväksi tai annoskokoon.
    Eikä enää tarvitse esikeitellä levyjä kuten äitien aikoinaan.

    VastaaPoista