tiistai 31. toukokuuta 2011

Kesän niittykakku

Kesä ei ole vielä oikein rantautunut tänne Tanskaan, joten
päätin hakea kesätunnelmaa kakulla. Kakun vein töihin toivottamaan hyvää kesää työkavereilleni.

Koristeet vaahtokarkkimassaa
Kuorrutemassa sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
Täyte suklaatäytettä ja lemon curdia



sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Firmakakku

Mieheni osti minulle sattumalta vaahtokarkkia koska olin puhunut vaahtokarkkimassasta. En ajatellut itse sitä tehdä mutta tulipa sitten mahdollisuus kun hän niitä minulle osti.

Kokeilin Ullan Unelmakakut kirjan ohjetta ja hyvin toimi, se oli helppoa ja siitä tuli hyvän makuistakin kaiken lisäksi. Käsin vaivaamalla koostumusta on helppo pitää silmällä. Sain tehtyä ihania koristeita, joita tulee ensi viikolla tekemään kakkuun.

Koska koin massan teon hyväksi, päätin kuorruttaa sillä kakun. Tällä kertaa valitsin apuvälineeksi sähkövatkaimen, mikä osoittautui huonoksi valinnaksi. Taikinan koostumusta oli vaikeampi seurata ja massasta tuli liian kova, mikä sitten kostautui pinnassa. Ajanpuutteessa en ehtinyt sitä enää korjata. Siitä tuli kuoppainen, mutta maku oli onneksi ollut hyvä.
Joten ensi kerralla taas sama ohje, mutta työstö käsin niin toimii.

Tässä kakku mieheni työpaikalle.
Koristeet sokerimassaa,
välissä valkosuklaa-tuorejuusto-kermavaahto täyte
ja sipaisu vadelma hilloa.
Kostukkeena vaniljamaito


sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Sandwichejä

Lounaaksi tuli tänään tehtyä sandwichejä. Itsetehdyt
rapeakuoriset patongit ja niihin täytteet. Helppoa ja hyvää.

Sandwich katkarapu-kananmuna täytteellä


Sandwich tonnikalamousse täytteellä


Tonnikalamousse:
1prk tonnikala öljyssä
kermaviiliä
majoneesiä
½ sipuli
suolaa, pippuria

lauantai 21. toukokuuta 2011

Tanskalainen lounas

Tanskalainen lounas on tunnetusti leipää ja reilusti päällystettä.
 Nopea valmistaa ja siitä löytyy jokaiselle syöjälle jotakin.
Lounas on Tanskassa aina enimmikseen kylmä mutta
silloin tällöin voi leivän päälle jotain lämmintäkin löytyä.
Leipänä tarjoillaan täysjyvä ruisleipää (Suomessa Real muistuttaa sitä)


Tänään meillä oli tarjolla meetvurstia, katkarapuja, currysilliä,
avocadoa, kurkkua, tomaattia, kananmunaa, remouladea,
majoneesia ja makrillia tomaattikastikkeessa.





Katkarapua, avocadoa, kananmunaa, majoneesia
ja pieni hyppysellinen suolaa ja pippuria


Makrillia, kananmunaa, majoneesia,
kurkkua ja hyppysellinen pippuria.


Currysilliä, kurkkua ja tomaattia.

torstai 19. toukokuuta 2011

Nappikset kakku

Piti kokeilla tehdä nappikset, mutta se osoittautuikin aika vaikeaksi ilman mallia. Mutta tämännäköiset niistä tuli.
Täyte dumlemoussea ja lemon curdia. Päällinen sokerimassaa.



Lasten kanssa keittiössä - mysli-banaanikakku

Vaihtelua täytekakkuihin tuo tämä ihana myslibanaanikakku.
Tein sen 3½v. poikani kanssa, mikäs sen kivempaa.
Hän toimi vuokien rasvaajana ja koristelijana omaan pikku nallekakkuunsa.
Ohje suomennettuna (Kirjasta Byens bedste kager):

100g pehmeää voita
200g fariinisokeria 
2 munaa
3 kypsää banaania
150g jauhoja
½ tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl kirnupiimää
100g mysli
100g murskattua suklaata
 
Sekoita voi ja fariinisokeri kulhossa, lisää munat.
Muusaa banaanit ja lisää ne kulhoon. Lisää toisiinsa sekoitetut jauhot, suola, ruokasooda ja vaniljasokeria. Sekoita. 
Lisää kirnupiimä, mysli ja suklaa. 
Paista 180 asteessa n. 45minuuttia jos teet yhten kakun. Itse tein muutaman pienen joten silloin tarvitaan vain 20-25min.



Poikani itse koristelema nalle, sulatettua suklaata ja nonparelleja ja hieman sai hänkin kokeilla pursotella sokerikuorrutetta pursotinpussilla.

tiistai 17. toukokuuta 2011

Jääkiekon mestaruuskakku - Hyvä Suomi

Ihanaa kun Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden!
Joten päätin juhlistaa sitä kakulla ihan omalle kotiväelle ja
samalla sain tilaisuuden kokeilla vähän aikaa sitten hankkimiani tyllia.  


Täytteenä diplomaattikreemiä, lemoncurdia, vadelmahilloa
ja raastettua suklaata. Pohjana kaakaokääretorttu.



Koristeet sokerimassaa ja diplomaattikreemiä.